Comely Bank, Glass Extension

The rooms next to the garden at the rear of this Grade A listed town house were dark and didn’t allow direct access to the garden. The kitchen had previously been moved into the rear annex, but it was too small to accommodate a dining table. 

The solution was to extend into the external space between the flank wall of the annex, the rear of the house and the adjacent boundary wall to create a family dining area. All that was needed was a glass roof and glazed double doors to provide a covered space flooded with light. A wide opening and a slate floor connects this new space with the kitchen. The slate floor was extended out onto the garden terrace to connect inside with outside. This was further emphasised by continuing a line of low level lights through to the garden terrace recessed into the wall

 

“Oliver Chapman Architects’ flair for design and relaxed approach made the planning process less painful than it might otherwise have been. We actually enjoyed the process and are thrilled with our new space.”

Alice Patterson